Készülünk a nagy megmérettetésre

2016 május 10 - BringÁgi

Kevesebb, mint egy hét van hátra a McDonald's Bringamánia Tour de Balatonig,ezért itt az ideje azzal foglalkozni, hogy mire is számíthat az ember teste, ha benevez valamelyik távra. Épp ezért megkérdeztem indulónkat, Ágit, hogy áll a felkészüléssel, és mennyire érzi a bringázás jótékony hatásait.

Ő a 86 kilométeres távra nevezett be, ezért a hétvégén lenyomott egy 82 kilométeres kört, hogy érezze, mire számíthat 14-én. Állítása szerint mindössze a combjában érez némi izomlázat, ám ez inkább a számára szokatlan mozgásformának tudható be, nem az állóképesség hiányának. A Budapest – Vác túrán az evésre is odafigyelt, ebédre könnyű ételt fogyasztott, menet közben pedig csokival pótolta a szénhidrátot. A fiziológiával foglalkozó korábbi posztunkban már kihangsúlyoztuk, hogy ez mennyire elengedhetetlen. A McDonald's Bringamánia Tour de Balaton résztvevői a kitelepült frissítőpontokon tudják majd feltölteni a szénhidrátraktárakat.

A túra alapján Ági úgy gondolja, hogy a Tour de Balaton nem okozhat nagy kihívást. Amikor a jövő héten legközelebb írunk róla, remélhetőleg már azt fogja elmesélni, hogy hogyan küzdött meg önmagával és a távval, illetve milyen élményeket szerzett a túrán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bringas.blog.hu/api/trackback/id/tr1008699560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása