Bringás emberkísérletbe kezdünk

2016 április 02 - BringÁgi

Elcsépelt alapvetés, hogy bringázni jó, de még jobb, ha valami célt is kitűzünk a tekeréshez. Járjunk munkába, hiszen kellemesebb, mint a dugóban ülni, vagy tekerjünk fel a János-hegyre a tudatért, hogy képesek vagyunk rá. Nem kell feltétlen nagy dolognak lennie, hiszen inkább magunknak kell bizonyítanunk, az már csak bónusz, hogy közben a fizikumunk is fejlődik. Szerencsére a versenyek szervezői a legtöbbször gondolnak a lelkes amatőrökre, így azok is jól érzik magukat, akik nem a percekért küzdenek. Ilyen például a McDonald's Bringamánia Tour de Balaton is.12910592_10206534782992977_1505095675_n.jpg

Kíváncsiak voltunk arra, hogy egy átlagos fizikummal rendelkező ember, hogy készül fel egy ilyen versenyre. Ez nem csak kísérletnek jó, de hátha pár lelkes amatőrt is ösztönöz arra, hogy hasonlóképpen kipróbálja magát, arról nem beszélve, hogy sokat lehet tanulni a tapasztalatokból. Épp ezért azt találtuk ki, hogy kollégánk, Ági, az Index pénzügyese, kinéz magának egy távot a Tour de Balatonon, és felkészül rá mind fizikailag, mind technikailag. Ági saját bevallása szerint gyerekkora óta nem bringázott, viszont gyakran eljár futni, így nem teljesen a nulláról indul.

Versenyzőnk felkészülését a Gepida szakemberei is segítik, ők ajánlottak egy trekking kerékpárt a terveinkhez. Első próbaként már egy 20 kilométeres városi szakaszon is kiderült, hogy jó döntés volt ezzel a bringával nekivágni a dolognak. Ági tervei szerint bringával fog munkába járni, hétvégente pedig túrákat szerveznek a barátaival, és persze a futásról sem mond le.12900050_10206534784993027_2011140524_n.jpg

A május 14-i Tour de Balatonon öt távból választhatnak a résztvevők: a legrövidebb kör 6 kilométeres, így ideális a kisgyermekes családoknak, a legkeményebbek viszont 206 kilométeres, teljes tavat megkerülő futamnak vághatnak neki. Ez reggel hatkor indul, és este kilenckor fejeződik be, a versenyzők az óramutató járásának megfelelően kerülik meg a tavat.

Az elkövetkező hetekben végigkövetjük, ahogy Ági felkészül verseny 86 kilométeres futamára, és a tapasztalatait ezen a blogon megírjuk. Szó lesz a kerékpárválasztásról, a bringa beállításairól, karbantartásról, szerszámokról. És persze Ágin keresztül az emberi oldalt is megnézzük: kiderül, hogy érdemes-e tömegben bringázni, mire figyeljünk az öltözködésnél, és az is, hogy milyen volt maga a verseny. Tartsanak velünk, jó móka lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bringas.blog.hu/api/trackback/id/tr298554136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása