Viszlát tömegközlekedés?

2016 május 03 - BringÁgi

Ötödik hete, hogy Ági elkezdett felkészülni a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonra, épp ezért itt volt az ideje, hogy elmesélje tapasztalatait. Amióta eljött a jó idő, dolgozni is biciklivel jár, ez napi nagyjából kétszer tíz kilométert jelent, vagyis elkezdett összeszokni a bringájával. Érdekes, hogy tömegközlekedéssel 40-45 perc alatt ér be otthonától a szerkesztőségbe, biciklivel ez alig 10-15 perccel tart tovább. Igaz, saját bevallása szerint a lehető legbiztonságosabb haladásra törekszik, egyáltalán nem rohan.

DSC 8111

Ági a Nagyvárad térről a Tűzoltó utcán át teker, onnan a Lónyai út felé megy – itt már van az úttesten felfestett bringaút – majd a Vámház körútról csatlakozik a Szabadság hídra, ahonnan végig kerékpárúton jöhet a Flórián térig. Az első alkalmat még városnézésnek élte meg, kellemesen nézelődött a budai oldalon, és egyáltalán nem érezte megterhelőnek. Munka után kicsit rosszabb a helyzet, mert a ilyenkor már jóval nagyobb a forgalom, több a gyalogos, több az autó, és ilyenkor az Üllői úton megy.

DSC 8117

Ruha ügyben még gyűlnek a tapasztalatok, nehéz belőni, hogy az adott időjárási körülmények között mi a legjobb. Nem feltétlen kell vastagon öltözni, Ági inkább több, vékonyabb réteget vesz fel, és ezekre húz egy lélegző kabátot. Persze ezzel együtt is szükség van váltóruhára, így lényegesen komfortosabb a munka.

DSC 8120

Fizikailag nem érzi megterhelőnek a távot, amikor futni megy, akkor is inkább hűvösebb időben teszi. Eleinte panaszkodott, hogy a combfeszítő izmaiban érzi a tekerést, bár ez valószínűleg nem a kondi hiánya okozza, hanem az, hogy a futás mozgásformájához szokott hozzá. Eddigi tapasztalatai alapján úgy gondolja, hogy a Tour de Balaton 86 kilométeres távja nem fog gondot okozni.

DSC 8130

Ahogy azt korábban is mondta, Ági hétvégente is eljár túrázni a barátaival legutóbb például egy 65 kilométeres kört nyomtak le, bár ezt már a csuklója és a háta is megérezte. Ha most kéne tippelnie, ezek alapján legfeljebb öt óra alatt meg tudja majd tenni a kitűzött 86 kilométeres távot. A felkészüléssel viszont biztosra megy, a jövő hétvégére még egy 80 kilométeres túrát tervez.

A bringával való munkába járást mindenképp folytatja, hiszen nagyobb szabadságérzetet ad, mint a tömegközlekedés, ráadásul minden nap lát valami újat. Ráadásul közösségi élmény is kapcsolódik hozzá, mert múlt héten részt vett az I Bike Budapestre, amit nagyon élvezett. Van még mit tanulni, hiszen az autók közt manőverezés megkívánja a tapasztalatot, de összességében bőven a bringázás előnyei vannak az eddigi tapasztalatok alapján túlsúlyban.

Megosztanád a tanácsaid Ágival? Kommentelj!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bringas.blog.hu/api/trackback/id/tr58680546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása